Nyheter

Här har vi samlat våra senaste artiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev.

Tillbaka

”Som sommarnotarie samlar man på sig erfarenhet för livet”

Under sommaren 2021 gjorde Malin Atran entré på Real i rollen som sommarnotarie. En tjänst som ledde till att hon idag arbetar extra som Trainee på byrån. Här berättar hon om sina upplevelser och ger sina bästa råd till dem som nu vill söka till sommarnotarie 2022.

Hur kommer det sig att du valde att söka tjänsten som sommarnotarie på Real?

– Jag snubblade över en annons där Real sökte sommarnotarier och tyckte att det lät väldigt spännande. Jag var sedan tidigare intresserad av fastighetsrätt och längtade efter att lära mig mer om transaktioner. Sagt och gjort skickade jag in min ansökan och kort därpå fick jag komma på en intervju. Under min intervju förstärktes mitt redan goda intryck ytterligare!

Hur skulle du beskriva din tid som sommarnotarie på Real?

– Givande, utmanande och väldigt rolig! Jag fick lära mig otroligt mycket på kort tid och fick möjligheten att testa på och hantera olika typer av frågor och uppgifter. Redan från början fick jag medverka i både större och mindre projekt, det kändes jättebra att få den tilliten från mina kollegor, något som jag kan tänka mig inte alltid är en självklarhet. Det uppstod såklart en hel del frågor under tidens gång, men alla på byrån var väldigt hjälpsamma.

Vad var det bästa med att vara sommarnotarie?

– ­Helheten, en blandning av det praktiska och sociala. Som sommarnotarie samlar man på sig erfarenhet för livet och får en inblick i hur det faktiskt är att arbeta som jurist, något som annars kan vara ganska svårt att få under studietiden. Sedan såklart alla kollegor och roliga aktiviteter som vi gjorde tillsammans. Man blev snabbt en i gänget!

Hur upplevde du Real som arbetsplats?

– Jag fick ett jättebra intryck av Real redan från start, något som bara förstärktes under tidens gång. Det är högt i tak och en god stämning. På Real får man verkligen vara sig själv, vilket jag tror är en förutsättning för att man ska trivas på en arbetsplats. Sedan kryllar det av kompetens här, vilket också gör jobbet givande och utvecklande.

Har du något råd till dem som nu funderar på att söka?

– Sök! Och ha ett öppet sinne, det är verkligen en helt annan sak att få möjligheten att utöva juridik i praktiken. Hela poängen med att vara sommarnotarie är att få en inblick i branschen och hur det faktiskt är att jobba som jurist, ta vara på den!