Nyheter

Här har vi samlat våra senaste artiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev.

Tillbaka

Real finansierar skola i Kenya

I augusti inledde Real ett samarbete med organisationen Human Practice Foundation, för att finansiera byggnationen av en ny skolbyggnad samt renoveringen av befintliga lokaler på Matanya Primary School i Kenya. Renoveringen och byggnationen har nu påbörjats och den nya skolan förväntas stå klar den första maj 2022.

Kvalitén på utbildning är låg i många delar av världen idag. Lokaler och lärare fattas och det är heller inte ovanligt att barn tvingas gå i skolor utan tillgång till toaletter, vatten eller ordentliga klassrum. Organisationen Human Practice Foundation grundades 2014, med syftet att bygga och renovera skolor i de delar av världen, där det behövs som mest.

Kenya är ett av de länderna som Human Practice Foundation verkar i och på Matanya Primary School, i staden Matanya, har byggnationen, som finansieras av Real, nu inletts.

– Utbildning är ett viktigt och effektivt verktyg för att bekämpa fattigdom. Att bidra till utvecklingen av Matanya Primary School var därför en självklarhet för oss. Med detta samarbete vill vi inte bara ge barnen en trygg plats i ett klassrum, utan även en tryggare framtid, säger Patrik Lilieblad, Partner på Real Advokatbyrå.

På Matanya Primary School går idag 397 elever. Projektets övergripande mål är att förvandla skolan till en högpresterande skola som tillhandahåller kvalitetsutbildning för eleverna. Målen innefattar även att, under en tre års period, höja medelbetyget med 25 procent, höja det genomsnittliga betyget i engelska med 30 procent, minska elevfrånvaron med 15 procent samt att minska antalet avhoppade elever med 20 procent.

– Det känns fantastiskt att byggnationen av den nya skolan är i gång och vi hoppas att barnen kommer att trivas i sina nya klassrum. Vi på Real är tacksamma över att få vara en del av detta viktiga projekt. Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till Human Practice Foundation för det fantastiska arbete dem gör, avslutar Mikael Laag, grundare och Partner på Real Advokatbyrå.